Ondersteuning

Wij helpen u niet alleen met de reparatie van uw toestel, maar helpen u ook graag met diverse vragen, weetjes en handigheden over de iPhone. Mocht u een andere vraag of een suggestie hebben, dan horen we dat graag via email

Muziek & iTunes!

Het gevecht wat veel mensen ondervinden met iTunes komt vaak omdat ze niet de juiste methode gebruiken. Dit geldt zeker als de muziek (mp3) niet via iTunes is gedownload maar op een andere manier, bijvoorbeeld via torrent of nieuwsgroepen. (we ondersteunen natuurlijk niet de manier van downloaden).

We werken in deze handleiding met de volgende cd: "538 dance smash hits of the year 2010". We maken ook gebruik van een lege iTunes, dit kunt u eenvoudig bereiken door iTunes af te sluiten en map iTunes te hernoemen naar iTunes_oud. Deze map vindt u:
- mac osx: betreffende_gebruiker/muziek
- windows: betreffende_gebruiker/mijn muziek
Wanneer u deze map heeft hernoemd en iTunes opstart, zal iTunes helemaal leeg zijn. U bent niets kwijt, alles (apps) staat nog de map die u heeft hernoemd, dit proces werkt ook andersom, dus als u de map weer hernoemd naar "iTunes" en dan iTunes start zal alles weer als vanouds zijn.

We starten met een schone iTunes en een CD gedownload van het internet. 

Stap 1:
Start de lege iTunes en zorg voor een cd (hier 538 dance smash), zie afbeeldingen hieronder.

Stap 2:
Ga naar voorkeuren van iTunes en zorg ervoor dat onder tabblad 'geavanceerd' de regel "Kopieer bestanden naar 'iTunes Media' bij toevoegen aan bibliotheek" is aangevinkt. Dit zorgt ervoor dat iTunes de bestanden kopieerd zijn zijn eigen locatie de map iTunes (onder muziek in finder of explorer). U kunt dus uw gedownloaden bestanden verwijderen van uw computer na import in iTunes, dit volgt later. 
Stap 3:
Sleep de cd-map (met daarin de mp3-bestanden) in iTunes, zie onderstaande afbeelding. 
Stap 4:
iTunes zal de bestanden gaan importeren en u zult ongeveer iets zien als onderstaande afbeeldingen, dit gaat vrij snel dus het kan zijn dat u het mist.

Stap 5:
De bestanden zijn nu geimporteerd maar vervolgens klopt er niets van de artiesten of album namen, zoals u ziet in de onderstaande afbeelding.
Stap 6:
Nu komt de oplossing om uw iTunes-bibliotheek goed geordend te houden, selecteer alle nummer van het album en klik hierop met de rechtermuisknop en kies voor 'toon info' , zoals hieronder. Als u de melding "Weet u zeker dat u informatie voor meerdere onderdelen wilt bewerken" krijgt, kiest u voor 'Ja'. 
Stap 7:
Het volgende venster zal zich voordoen en u kunt de juiste informatie invullen, hier is het al gedaan. Op deze manier kunt u alles aanpassen. We hebben nu een dubbel CD werkt alsof het 1 cd is, u kunt natuurlijk ook per cd een naam geven (bijv. Albumnaam: 538 dance smash hits of the year 2010 CD1).
Stap 8:
Na het invullen van de gewenste artiestennaam, albumnaam en albumartiest drukt u op 'Ok' en alle bestanden worden aangepast met de juiste gegevens.  

Stap 9:
Nu het album goed goed in iTunes staat, staat het ook goed op uw harde schijf, onder /betreffende_gebruiker/muziek/iTunes/iTunes Media/Music/Verious Artists/538 Dance Smash hits.../

Stap 10:
Nu kunt u de gedownloaden bestanden verwijderen omdat iTunes ze al deze plek heeft gekopieerd, als u de geimporteerde bestanden niet verwijderd heeft u alle nummer in iTunes dubbel op uw computer staan.
 

Stap 11:
Nu de alle bestanden in iTunes staan kunt u deze eenvoudig naar uw iPhone zetten. Koppel uw iPhone aan uw computer met de bijgeleverde USB-kabel en ga naar iTunes. Uw iPhone zal in de linkerkolom van iTunes zichtbaar worden u kunt hierop klikken (1maal). Ga nu naar tabblad muziek zoals in onderstaande afbeelding staat:

Stap 12:
U kunt nu de muziek van uw iTunes selecteren, op album of op artiest. Als u alles heeft aangevinkt wat u op uw iPhone wilt hebben hoeft u alleen maar op 'Pas toe' te klikken en iTunes zal alles gaan synchroniseren. De volgende afbeeldingen kunt u dan zien bovenin iTunes.