MMS Instellingen

Op de iPhone 3G, 3Gs of 4 met software 3.0 of hoger kunnen mms-berichten verzonden en ontvangen worden. Omdat T-Mobile de enige officiële aanbieder is in Nederland, ondersteunen zij dit alleen op de iPhone. Met een andere provider kan het ook ingesteld worden, echter dit werkt niet altijd goed. Daarbij is het op de iPhone net zo makkelijk een foto te emailen in plaats van mmsen.

WhatsApp, een applicatie die verkrijgbaar is in de App-store. Met deze applicatie is het mogelijk om gratis (via 3G of wifi) sms-berichten, foto's en memo's versturen naar andere gebruikers van deze applicatie. Het is compatible met black-berry gebruikers, waardoor het het ideaal werkt. De applicatie is te vinden in de App-store en kost €0,79.

Mocht u alsnog MMS willen gebruiken kun u hieronder vinden hoe u dit kunt instellen.

Activeren van MMS:

1. Ga op uw iPhone naar Instellingen, berichten.
  2. Zet mms 'aan'.

MMS instellingen invoeren:

1. Ga op uw iPhone naar Instellingen, algemeen, netwerk, mobiel datanetwerk
  2. Scroll naar beneden tot de tabel Mms
  3. Hier vult u de instellingen in van uw provider in zoals aangegeven in het overzicht hieronder.
  4. Na het instellen zet u uw iPhone volledig uit (met de knop aan de bovenkant van het toestel) en vervolgens weer aan om de instellingen te activeren.
  5. Let op: de activering is pas compleet na het versturen van een eerste mms. Verstuur daarom nu een willekeurige mms naar uw eigen mobiele telefoonnummer om de instellingen te testen.

Hi

APN
portalmmm.nl
Gebruikersnaam
Hi
Wachtwoord
gprs
MMSC
http://mp.mobiel.kpn/mmsc
MMS-proxy
max. mms-grotte
leeg
MMS UA Prof URL
leeg

KPN

APN
portalmmm.nl
Gebruikersnaam
KPN
Wachtwoord
gprs
MMSC
http://mp.mobiel.kpn/mmsc
MMS-proxy
max. mms-grotte
leeg
MMS UA Prof URL
leeg

Telfort

APN
internet
Gebruikersnaam
Telfort
Wachtwoord
gprs
MMSC
http://mms
MMS-proxy
max. mms-grotte
leeg
MMS UA Prof URL
leeg

Vodafone (prive)

APN
live.vodafone.com
Gebruikersnaam
vodafone
Wachtwoord
vodafone
MMSC
http://mmsc.mms.vodafone.nl
MMS-proxy
max. mms-grotte
MMS UA Prof URL
leeg