Marktplaats Tips

Wilt u een nieuwe of tweedehands iPhone via Marktplaats kopen? Kopen op Marktplaats is helaas niet zonder risico’s. iPhoneservice helpt u graag een handje. Een nieuwe of tweedehands iPhone aanschaffen via Marktplaats is namelijk niet makkelijk. Er zijn een aantal dingen waarop u moet letten zodat u niet wordt opgelicht. iPhoneservice weet precies waar u op moet letten zodat u een eerlijke en goede deal kunt maken. Het is geen garantie maar deze tips maken de kans op oplichting vele malen kleiner.

Tip 1: Check de naam

Kijk naar de naam van de verkoper en hoe lang de aanbieder al actief is op Marktplaats. Wanneer dit slechts een aantal dagen is, is de kan groter dat het om een oplichter gaat.

Tip 2: Controleer de tekst en beschrijving

De beschrijving van het product in de advertentie moet correct Nederlands zijn en er niet uit zien alsof de tekst door een vertaalmachine is gehaald. Let daarnaast op de volgende zaken:

- Waarom doet de aanbieder het toestel weg?
- Is het toestel simlockvrij?
- Hoe is er altijd met het toestel omgegaan? Is er bijvoorbeeld een hoesje,
  folie of case gebruikt?

Tip 3: Bekijk de foto’s

Het is een groot voordeel als er foto’s van het toestel zelf voor de advertentie zijn gebruikt en geen standaard afbeeldingen van bijvoorbeeld Apple. Het is mooi als er een kenmerk van de verkoper op de foto terug te vinden is.

Tip 4: Lijkt het ‘te mooi om waar te zijn’, dan is het dat vaak ook!

Niemand verkoopt zijn iPhone voor € 150,- als hij of zij er ook nog € 300,- voor kan krijgen (uitzonderingen daargelaten). Waarschijnlijk is er iets mis met het toestel of zult u in het ergste geval het toestel nooit ontvangen. Let dus altijd goed op de prijs, goedkoop blijkt helaas vaak duurkoop.

Tip 5: Neem contact op met de adverteerder

Probeer altijd contact op te nemen met de adverteerder, telefonisch contact is hierbij gewenst. Een ander trucje om de betrouwbaarheid van een aanbieder te testen is aan te geven dat u het toestel op wilt komen halen ook al is dit niet uw intentie. Geeft de verkoper aan dat het echt alleen mogelijk is het toestel op te sturen of wil men afspreken op een vreemde plek, bedenkt u zich dan nog eens.

Voorbeeld

Hieronder vindt u een voorbeeld (klik voor vergroten) van een advertentie waarin vrijwel alles fout is. Het gaat hier voor 99% zeker om een oplichter. Kijkt u maar eens mee:

• De naam is beetje vreemd en daarbij is de
    aanbieder pas 1 dag actief op marktplaats
  • De tekst is vreemd, zakelijk en onlogisch,
    met name de 2 laatste punten zijn heel vreemd.
  • De advertentie heeft maar 1 foto en deze is
    heel standaard en zakelijk. Er is geen
    duidelijke foto van de achterkant aanwezig.
  • Deze prijs is wel heel erg laag, €150,- voor een
    gloednieuwe iPhone 3Gs 32GB. Pas op, dit soort
    advertenties zijn er erg veel.

Genoeg redenen dus om uw vraagtekens bij deze advertentie te zetten.

Desalniettemin kunt u op Marktplaats prima terecht voor de aankoop van een tweedehands iPhone. Pas bovenstaande tips toe en de kans op oplichting wordt vele malen kleiner. Veel succes met uw zoektocht!