Error 1013 in iTunes

Krijgt u uw iPhone niet geüpdatet of hersteld via iTunes doordat deze elke keer de foutmelding 1013 geeft? Hieronder vindt u een mogelijkelijke oplossing voor foutmelding 1013 / error 1013.

Er is een oplossing voor zowel mac als windows, hieronder vindt u voor beide een stappenplan voor een mogelijke oplossing.

iPhone error 1013 iTunes onder OS X;

Open Finder
Houd de COMMAND + SHIFT knoppen ingedrukt en druk op 'G'
Het volgende venster doet zich voor, vul in het veld “/private/etc/” in en klik op “Ga”.

Zoek naar het bestand “hosts” in deze map en kopieer deze naar de desktop.

Open het bestand in Texteditor, via de rechtermuisknop.
Vervolgens verwijdert u de volledige regel waar gs.apple.com in voorkomt.

Sla nu het bestand weer op
Sleep het terug naar de /private/etc/ folder.
Als u nu opnieuw uw iPhone aansluit op iTunes zou de 1013 foutmelding opgelost moeten zijn.

iPhone error 1013 iTunes onder Windows XP Pro;

Ga naar de map c:\winnt\system32\drivers\etc\hosts
Zoek het bestand hosts op en open deze via rechtermuisknop, openen met tekstverwerker.

Verwijder nu alle regels met daarin 'GS.APPLE.COM' en sluit het bestand af en sla het op.

Wanneer u nu uw iPhone hersteld of update via iTunes zal de foutmelding zich niet meer voordoen.

iPhone error 1013 iTunes onder Windows XP, Vista en 7;

Ga naar de map c:\windows\system32\drivers\etc\hosts
Zoek het bestand hosts op en open deze via rechtermuisknop, openen met tekstverwerker.

Verwijder nu alle regels met daarin 'GS.APPLE.COM' en sluit het bestand af en sla het op.

Wanneer u nu uw iPhone hersteld of update via iTunes zal de foutmelding zich niet meer voordoen.

Mocht de bovenstaande stappen niet de oplossing zijn kunt u uw toestel hier aanmelden.